SAUERLAND: HET LAND VAN DUIZEND BERGEN
3-7 augustus 2016


Dit jaar staat een 5-daagse wandelreis naar het Sauerland in hartje Duitsland op ons programma van woensdag, 3 augustus tot zondag 7 augustus.
We verblijven in het Göbel’s Hotel Am Park in Willingen. Dit Kneipp-kuuroord gelegen op een hoogte van 600m is het centrum van het Noord-Hessische Hochsauerland, ook een veel bezocht wintersportgebied. Oneindig veel wandelwegen doorkruisen dit uitgestrekte heuvellandschap. We wandelen langs kabbelende beekjes, imponerende naald- en loofwouden en ongerepte veengebieden.

 

Woensdag, 3 augustus:

Vertrek om 5u25 in Gits. Via Antwerpen naar Venlo voor een ontbijtstop. Rond de middag komen we aan bij de “Warsteiner Brauerei”, één van de grootste zelfstandige brouwerijen in Duitsland. We krijgen een rondleiding gevolgd door een degustatie en een lunch. Daarna rijden we naar ons hotel, waar er voor het avondmaal nog wat tijd is voor een kennismaking met onze verblijfplaats Willingen

 


Donderdag, 4 augustus:

Na het ontbijtbuffet rijden we naar het dorpje Usseln gelegen aan de zuidrand van het natuurpark Diemelsee. Daar starten de lange afstandswandelaars voor de koningsetappe van de “Uplandsteig”. De korte afstands-wandelaars volgen de “Diemelquelle Rundweg” met mooie panorama’s en bezoeken daarna de goed bewaarde Hanzestad Korbach in het Waldecker Land.

Vrijdag, 5 augustus:

Voor de lange afstands-wandelaars staat een etappe van de “Rothaarsteig” op het programma van Willingen naar Winterberg.

De korte afstandswandelaars maken in Elkeringhausen, één van de mooiste dorpjes in Hochsauerland, een panoramawandeling en brengen daarna een bezoek aan de kuurstad en wintersportplaats Winterberg met zijn vele mooie vakwerkhuizen en –hotels.


Zaterdag, 6 augustus:

Vandaag staat zowel voor de de korte als voor de lange afstand een rondwandeling in onze verblijfplaats Willingen op het programma.

Na de wandelingen rest dan nog wat vrije tijd voor eventueel een bezoek aan het Willinger Brauhaus of een tocht naar de 838m hoge Ettelsberg die te bereiken is met één van de modernste gondelliften van Duitsland.

 


Zondag, 7 augustus:

Na het ontbijtbuffet laden we onze valiezen en rijden we naar het romantische Arnsberg, de historische toegangspoort tot het Sauerland.

We maken er een gezamenlijke wandeling langs de “Aussichtsroute” rond het stadje en gaan aan tafel voor een 3-gangen-lunch in een plaatselijk restaurant.

Daarna rijden we huiswaarts met nog een avondstop onderweg.


Prijs:450,00 €

Supplement Single: 45,00 €

Supplement annulatie-, bagage- en bijstandsverzekering: 18,75 € (niet verplicht)

 Inbegrepen: vervoer en rondritten met moderne touringcar - 4 overnachtingen in halfpension vanaf het avondmaal eerste dag tot en met het ontbijtbuffet laatste dag – lunch dag 1 en dag 5 – bezoek Warsteiner en degustatie -  vergoeding chauffeur & gids - alle taksen en BTW

Niet inbegrepen: ontbijt dag 1 – avondmaal terugreis - lunch dag 2, 3 & 4 – alle dranken - toegangsgelden voor musea en toeristische attracties - annulatie-, bijstands- en bagageverzekering.

 PS: We proberen ons zo goed mogelijk aan het programma te houden maar kleine wijzigingen zijn altijd mogelijk  (weersomstandigheden of na verkenning)INSCHRIJVEN

TOP

HOME